15 perc alatt új Prius kulcs – videóval

Decemberben az Autonavigator felhívást tett közzé, hogy kaptak egy utángyártott kulcstokot és szívesen kisorsolják a jelentkezők között. Ugrottam is, mivel a Prius2 (2006-os) második kulcsa már vásárláskor nagyon gyalázatos állapotban volt. Szerencsémre, csak én jelentkeztem egyedül, így senki nem vádolhatja Katona Matyit a “sorsolás” manipulálásával! Az átépítésre múlt héten került sor, amikor ketten, a Youtube segítségével nekiláttunk szerelni. A 15 perces műveletre nagyon nem készültünk, így hitelesen írjuk le a tapasztalatainkat, amit érdemes elolvasni. A történetet és a leírást megtaláljátok itt: Új autókulcsot szeretnél? Mutatjuk, hogyan lehet!

A folyamatról csináltam egy Timelapse videót és a videó alatt néhány pontban összeszedtem a tanulságokat:

 

  • Légy bátor, mert a régi kulcsot szét kell törni – nem kalapáccsal!, csak az illesztés mellett, de erőből
  • Vigyázz, hogy a feszítésnél az elektronika nehogy megsérüljön
  • Készíts elő egy új CR2032-es elemet, mert sok küzdelmet és bizonytalanságot meg tudsz spórolni. Egyébként a youtube-on megtalálod a kulcs betanítására is a videót, de jellemzően elég egy új elem.
  • A gyári kulcs vízálló (elvileg) az új nem lesz az!
  • Bárhol néztem videót mindenhol ezt mondták és mi is azt tapasztaltuk, hogy az elemfedél csavarjait nem lehet visszatenni – sem a régit, sem az újat. Nyilván kulcs függő, de ez jellemző probléma. Nem kell pánikolni, mert a fedél szorosan tartja az elemet!
  • Ne felejtsd áttenni a transponder mágnest (mi elfelejtettük és egy olvasó utólag szólt, hogy az szerinte kimaradt), mert lemerült elemnél csak azzal tudod indítani az autót. Ha anélkül teszed be az foglalatba, akkor kulcs hibát jelez.

 

A kulcstokot mi a Kauffertől kaptuk, kutassatok itt – most éppen 9900Ft. Amazonon is találtok 15USD körül, Aliexpress-en pedig 7USD-ért is találtam.

 

Szóval, ha nektek is leharcolt állapotban van a kulcsotok és szinte használhatatlan, akkor érdemes meglépni, mert a gyári pótlás meghaladja az 50.000 Ft-ot.

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: