A fotós

 

Azt hiszem alap igazság az, hogy mindig azt tudjuk különlegesen meglátni ami emberként is érdekel bennünket. Nekem van néhány “szerelem” ami meghatározta azt, hogy mit és miért örökítek meg…

Megadatott, hogy egy különleges baráttal együtt egy kicsit beleszagolhattam az autós újságírásba, ami lássuk be egy benzingőzzel fertőzött ember számára csak olaj volt a tűzre…vagy mondhatnám kompresszor a motorra. Ekkor indult el minden, hiszen a kompakt (bridge) gép erre már nem volt alkalmas, így kezdetét vette a végeláthatatlan utazás, akkor még Nikonnal és persze keresztül a világon az autók után.

Időközben megszületett a fiam, Dániel, aki egy újabb kihívás elé állította a fotóst: készüljenek olyan portrék és életképek, amelyek a család számára visszaadják a pillanatot, ami az exponálás sebességével tovaszalad. Jött az újabb tanulás és kihívás: mit kezdjünk a fényekkel… ernyők, vakuk, derítés… a Nikon ebben kimagasló partner.

Nikon eszközök, amelyeket sokat használtam:
Vázak: Nikon D70 és D300
Objektívek: Nikon 18-70/F3.5-4.5, 18-200/F3.5-5.6, 70-200/F2.8, Tamron Nikon 17-50/F2.8
Vakuk: Nikon SB-600, SB-900

25 év után újra elkezdett zenélni egy olyan együttes, ami meghatározta a fiatal éveimet, így adott volt a kihívás: koncert fotózás…. no itt kiderült, hogy a 35mm-es érzékelő sokkal előnyösebb és eközben a legjobb barátom és fotóstársam váltott Nikonról Canonra, így követtem!

Ma egy Canon 5D Mk II-vel fotózom, amit maradéktalanul nem tudtam megszeretni, ettől függetlenül ez a gép is társam lett a mindennapokban is.

Canon eszközök, amelyeket sokat használok
Vázak: Canon 5D, 5D Mark II
Objektívek: Canon 24-105 f4, 70-200 f4, 100-400 f4-5.6, 50mm f1.4, 35mm f.1.4, 85mm f.2
Vakuk: 580 EX2

Fontos látni, hogy változik a világ. Ma is igény és komoly érdeklődés van az igényes fényképekre, de új kihívás jelent meg! A közösségi média, az esemény publikálás sebessége, a mobil eszközök fejlődése miatt ma én is sokszor kezembe veszem a mobil telefont és az elkészült fényképet Twitteren, Instagramon vagy éppen Facebookon osztom meg. Itt a legtöbbször érdemes vagy hasznos rövid megjegyzést tenni a képek mellé, így újra elkezdtem írni. Újraéledt a blog és ezzel együtt figyelem, hogy az információ, a kép, az üzenet milyen sebességgel és milyen olvasói réteghez jut el.

Üdvözöllek kedves Olvasó és bízom benne, hogy találsz a sok téma között olvasni valót! Üdvözöllek kedves Olvasó és bátorítalak böngészd végig a képeket! Üdvözöllek kedves Olvasó és szeretnélek megkérni, hogy szólj hozzá – kíváncsi vagyok a véleményedre. Az írások alatt, a képek mellett vagy a Facebookon írd le, hogy te mit gondolsz. A visszajelzésetek bátorít és kedvet ad és ezek alapján látom, hogy mi az ami nem csak nekem érdekes, mert arról jó írni, ami mindenkit érdekel!