Mazda3 Route – Hiroshima-Frankfurt 3. – Amikor kelet felé utazunk … Folyamatosan frissítve

Vasárnap reggel Ferihegy a Liszt Ferenc Repülőtér néhány induló géppel igen üresnek tűnik. Ahogy minden indulásnál most is belebotlok a kereskedelmi bank képviselőjébe, akik az évek alatt eljutottak arra a szintre, hogy előbb segíteni szeretnének és csak aztán beszervezni. Winkler Robival már a csarnokba lépve, Lővei Gergővel csak később találkoztam, de fő szervezők Eszter SMS-ben küldött kérdését így már magabiztosan meg tudom válaszolni: igen mindenki megvan. Irány Frankfurt.

20130825-155339.jpg

Ha van repülőtér amit nem szeretek az a frankfurti. Nagy, személytelen, tömött. Ebben a káoszban kell megtalálni a szervező, Mazda képviselőjét és a csapat további résztvevőit.

A szerencse faktorra itt aztán tényleg szükség volt. Tudtuk, hogy a D kapukhoz kell eljutni és ott találjuk a helyi kapcsolatot. Megérkezve láttunk több száz embert, de senki nem állt nagy táblával, hogy minket vár. Annyit tudtunk, hogy a cél Moszkva Aeroflot járattal, persze ez volt, ahol a leghosszabb sorok álltak. És a sorban kiszúrtunk egy Zoom-Zoom feliratos kabátot. Célba értünk. Legalábbis a következő indulásig.

Mondtam már, hogy nem szeretem Frankfurtot? 11:50-től 14:30-ig sorba álltunk. Először a check-in pultnál, aztán az útlevél ellenőrzésnél aztán a biztonsági ellenőrzésnél aztán a kapunál – ez lenne a német precizitás? A járat persze késett, nem is keveset, hozzáteszem ha betartják az indulást, akkor a check-in-től senki nem ért volna időben a géphez.

Az viszont látszik, hogy most a másik irányba utazok. Kemény, erős akcentussal és hangsúllyal beszélnek angolul és/vagy németül. De ülünk egy Aeroflot gépen és egyértelmű kedves mosolyt kapunk egy “szpasziba” használatáért 🙂

A gépen a hangulat mindent visz. Kisebb vitába keveredtünk, hogy milyen nemzetiség de a konklúzió: feltehetően kínai tinédzserek utaznak velünk. Kb 20-an lehetnek így az osztálykirándulás feeling adott. Telefonról szól a zene és táncolva énekelnek: put your hands up, put put put your hands up.

….

Most Moszkvában ülünk a reptéren és várjuk a csatlakozást. Folytatás következik.

20130825-225202.jpg

Meglepetés volt, hogy a belföldi járat nagyobb gép volt, mint a Frankfurt-Moszkva. Egy új A321 tele családokkal, kisgyerekekkel. Napfelkelte kezdetét még a gépből láttuk. Aztán hajnali érkezés Tyumenbe, a betonon szigorú biztonsági őr, aki elrakatta a fényképezőgépet. Más világ.

20130826-065225.jpg

A parkolóban közlekedési káosz. Az óriás InfinityInfiniti terepjárótól a szakadt Ladáig minden egymás hegyén-hátán.

20130826-065345.jpg

Comments

comments

4 comments for “Mazda3 Route – Hiroshima-Frankfurt 3. – Amikor kelet felé utazunk … Folyamatosan frissítve

 1. IN
  August 26, 2013 at 4:24 pm

  Infinity=Infiniti

  • August 28, 2013 at 4:39 pm

   Köszi az észrevételt! Javítva!

 2. IN
  August 27, 2013 at 11:13 am

  Mi értelme a kommentnek, ha meg se jelenik?

  • August 28, 2013 at 4:40 pm

   Túl sok spam jön és szűrni kell…de az elmúlt napokban igen kevés idő volt… elnézést 😉

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: