Blog bűnözés

Blogbűnözés – avagy “írásképtelen” ember megerőszakolja az olvasókat. Már ha vannak, mert az egész arról szól, hogy olvasókat keress… vagy csak arról, hogy kiírd magadból, ami benned van?

Amikor újra elkezdtem írni a blogomat, akkor rájöttem, hogy ezt érdemes folyamatosan csinálni, mert különben az ember berozsdásodik. De közben ott van az “időfaktor”, mert mindannyian tudjuk, ebből van a legkevesebb és nyilván az összecsapott írások igénytelenek, olvashatatlanok és ha nem tetszik az olvasónak, akkor nem jön vissza mégegyszer.

Egy kedves barátom szokta mondani, hogy “közléskényszere” van. Megértem, de közben most már azt is tudom, hogy ez a kényszer munka és felelősség is egyben. Főleg egy olyan embernek, aki szereti a minőséget és ráadásul pocsék a helyesírása. 🙂

Szóval, amikor bejártam Szibériát az ősszel, akkor naponta írtam. Volt miről, sőt (!) általában az volt a kihívás, hogy olvasható mennyiséget írjak, érdekesen és változatosan. Ja és mindezt késő éjjel, napi 10-12 óra vezetés után, amikor már hulla fáradt vagyok. Figyeltem a kollégákat, gyűjtöttem a tapasztalatokat és lestem a trükköket. Winkler Robitól pedig nagyon sokat tanultam például írási stílusról, a megközelítésról, a kutatási módszerekről. Eközben rájöttem, hogy ha az ember rendszeresen ír, akkor belejön. Ezt is gyakorolni kell.

Hogy mindez miért jutott eszembe? Találtam egy videó egy olyan előadótól akiről 25 évvel (!!!!!) ezelőtt, az Internet világ kezdetén hallottam először. Az előadó: “Weird Al” Yankovic. Biztosan sokan emlékeztek a Bad vagy Gangsta’s Paradise átdolgozására. Ez utóbbi szerintem brilliáns lett minden szempontból. Ha nem emlékeztek akkor az írás végén megtaláljátok belinkelve. 🙂

De most megleltem tőle ezt az új átiratot. Robin Thicke és Pharell Williams dalának a Blurred Lines-nak a “Yankovic változatát”… nos az eredeti nóta szerintem az utóbbi idők egyik legjobb termése, mert zeneileg változatos és izgalmas. De a Yankovic féle változat erre még rátesz egy lapáttal. Angol tanároknak kötelező!


 

És az ígért korábbi dalok:

Gangsta’s Paradise –> Amish Paradise (Dangerous Minds filmzene)

Bad –> Fat (Michael Jackson)

 

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: