Brilliáns időtöltés Las Vegasban – Richard Dunn – All By Myself

Aki töltött már éjszakát reptéren az tudja, hogy milyen élmény. Én eddig szerencsére mindig megúsztam fél-éjszakával és rengeteg elmaradt fénykép szerkesztésével. Ez videó viszont szenzációs ötleteket ad.

Az már az iPhone4 megjelenésekor kiderült, hogy a mobil telefon részben kiszorítja a kompakt és profi kamerákat is online felületekről. Aktuális statisztika:
Screen Shot 2014-06-12 at 16.06.27
Forrás: https://www.flickr.com/cameras

Nemrég Richard Dunn-nak egy éjszakát kellett eltölteni a McCarran nemzetközi repülőtéren és úgy gondolta kihasználja az időt, a rendelkezésére álló területet (nem kellett bérelni 🙂 ), az eszközöket és önmegvalósít. Az eredmény egyértelmű bizonyítéka annak, hogy némi ötlettel, sok kreativitással és játékossággal szenzációs dolgokat lehet elérni, akár egy mobiltelefon segítségével is. A “termék” pedig az All By Myself ráéneklős klipje Richard Dunn előadásában a las vegasi repülőtéren.

Hogy miként tudta megcsinálni? Dalokat keresett az interneten utazással kapcsolatosan, de egyik sem indította be a fantáziáját, így végül magánnyal kapcsolatos zenék között kutatva hallotta meg Celine Dion előadásában az “All By Myself” dalt. Saját elmondása alapján ekkor már tudta csak azt kell kivárni, hogy hajnali 2 óra körül kiürüljön a repülőtér. Addig pedig volt idő megtanulni a szöveget. (Interjú: All by himself, plus a few thousand viewers)

Állványt készített egy vonalzóból és a bőröndből, a reptéri szerelőktől szerzett ragasztószalaggal. A zárójelentben a mozgólépcsőnél a telefon egy bőrönd tetejére került amit egy rövid sprinttel kellett elérni, mielőtt leborult volna, elérve a lépcső tetejét:

Ahogy ő írja le:


Richard Dunn

I had a person behind a ticket counter give me a roll of luggage tape before she left. I then used a wheel chair that had a tall pole on the back of it and taped my iPhone to that. Then I would put it on the moving walkway for a dolly shot. I also used the extended handle on my computer bag and taped the iPhone to my handle. I would tuck different stuff under the bag to get the right angle. For the escalator shot I had to sprint up the steps after I got my shot so the computer bag didn’t hit the top and fall back down. Quite fun!

 

És akkor a teljes videó, aminek a vágásához Final Cut Pro-t használt – tehát a vágás nem az iPhone-on készült.

All by myself from Richard Dunn on Vimeo.

Az, hogy Dunn a női mosdó előtt ülve énekel, vagy a jegyértékesítő pultban, pulton adja elő a show-t meghozta hatását, hiszen 4 nap alatt közel 10 millió lejátszást és 2300 lájkot jelentett a Vimeo videón:
Screen Shot 2014-06-12 at 16.18.13

 

FRISSÍTÉS – 2014.06.12 22:22

Celine Dion a youtube-on üzent Richard Dunn-nak 🙂

Comments

comments

Szóljon hozzá!