Első Emelet visszatekintés 02 – Gyulakeszi

Az elmúlt 5 évnek vannak kimondottan emlékezetes pillanatai. Az Első Emelet Live első évében –  2009-ben – jártunk nagy színpadokon és mezőkön is. A nyár eleji tiszaújváros koncerten sikerült Béláról lőni néhány jó portrét. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ez volt az az év, amikor elkezdtem koncertet fotózni és már nem csak kattogtatva, a gépre bízva, hanem tudatosan.) Amikor a koncert után éjjel feldolgoztam a képeket, eszembe jutott, hogy lehetne ez Béla születésnapi ajándéka. Előhívás, keretezés és aláírások begyűjtése. Egyszerű volt azoknak az aláírását összeszedni, akik jelen lesznek a koncerten, nehezebb azokét akikről tudtuk, hogy nem lesznek ott! Sok kör a városban és a városon kívül, de végül sikerült, elkészült. Erről a képről van szó:

Patkó Béla (Kiki) - Tiszaújváros 2009

Patkó Béla (Kiki) – Tiszaújváros 2009

Július 18-án elindultunk Gyulakeszire, ahol a koncert egy mezőn volt. Eső után Emelet, az elnevezés amelynek születését innen datálhatjuk, mert ez volt az első olyan koncert ahol az esővel kellett megküzdeni és ahogy az elmúlt 5 évben többször, pont a koncert előtt véget ért a vihar…. Gyönyörű égbolt mellett készültünk a koncertre az igen felázott talajon, de ahogy sejteni lehetett az időjárás  a pontenciális közönség nagyrészét távoltartotta. Eredmény: egy kellemes, családias koncert – technikai gondokkal, mert a vihar az áramellátást is megborította (ilyenből is többször részünk volt az elmúlt 5 évben).

20090718_ElsoEmelet_Gyulakeszi_DSC_9699

Mindenesetre a koncert végén a tervezett meglepetés – együtt a többi ajándékkal – felkerült a színpadra. A mikrofon formájú torta, a rajongók által aláírt kép, a gyertyák a közönség kezében, a tüzijáték számunkra nagyon emlékezetes. Bízom benne, hogy az Ünnepelt is hasonlóan emlékszik vissza. Az elmúlt évek során az “első soros” rajongói kör időjárástól függetlenül ott állt a zenekar mögött, pontosabban előtt és járta végig a koncerteket, készült meglepetésekkel.

20090719_ElsoEmelet_Gyulakeszi_DSC_0076

20090719_ElsoEmelet_Gyulakeszi_DSC_0242

Az ünnepelt és az ajándékok

 

És akkor kikről is van szó? Néhány kép a rajongókról:

Folytatás: Első Emelet visszatekintés 03 – A rajongók 2009-ben
Ha koncertfelvételt szeretnél hallani, akkor: Angyali vallomás

Comments

comments

1 comment for “Első Emelet visszatekintés 02 – Gyulakeszi

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: