Földházi Zsófi – irány Rió

Szokták mondani, hogy a korral az ember érzékenyebb lesz…talán kicsit szentimentális is. Bármennyire tiltakoztam és mondtam, hogy én biztosan nem leszek ilyen… hát úgy tűnik nem tudok ellene tenni. 2016. július 7-én ott ültem a MÜPÁ-ban, mellettem jobbról Gyarmati Andrea, balról egy fiatal vízilabdás, akivel csak 2 lépcsőfok különbséggel tudtam beszélgetni – és együtt vártuk a riói olimpia atlétáinak ünnepélyes fogadalomtételét. Amikor megszólalt Deniz Hallhatatlanok című dala, akkor végleg elvesztem és valójában nem is akartam harcolni az érzelmekkel, csak megéltem.

Aki olvasta korábbi írásaimat vagy követte a Facebookon közzétett fotókat, híreket biztosan kitalálja… igen Földházi Zsófi vendége voltam. Hihetetlen büszkeséggel voltam vendég, hihetetlen büszkeséggel mondom mindenkinek, hogy igen Zsófi megcsinálta! Az, hogy műsor végén őt szólították, hogy Marosi Ádámmal olvassák fel az fogadalomtétel szövegét, egy olyan elismerés, amit négyévente két sportoló kap meg. Ők álltak ott a színpadon, ők olvasták fel a szöveget, ők vezették a többi sportolót a fogadalomtételben, őket követték a többiek.

20160707_FoldhaziZsofia_IMG_0480

Zsófi, akinek a mondataihoz néhány éve még tolmács kellett. Ma önállóan nyilatkozik, bárhol, bármikor, talpraesetten és kiáll a MÜPA nagytermében felolvasni a fogadalomtétel szövegét. A vízilabdás sráccal szerintem mi jobban izgultunk mint Zsófi, hiszen mindenki őket nézte, a TV élőben közvetítette és megcsinálták! Ez az a hozzáállás, ami őt jellemezte az elmúlt években, volt feladat, jött kihívás, voltak nehézségek, de a célok teljesültek. Régóta tudtuk, hogy meglesz a kvóta, de az utolsó pillanatig senki nem merte kimondani. Valahogy így foglaltam akkor össze:

10 évvel ezelőtt Zsófi meghívott a születésnapjára. Egy csokoládéból kötött csokrot vittünk neki, a szülők pedig csokiszökőkúttal készültek a gyerekek elvarázsolására. Ahogy nézegettem a képeket azon gondolkoztam, hogy akkor 13 évesen Zsófi vagy Kapás Bogi gondoltak arra, hogy 2016-ban a MÜPA-ban egy ilyen ünnepélyen lesznek együtt? Bogi akkor úszótárs és vetélytárs volt, 2010-ben a szingapúri ifjúsági olimpiáról mind a ketten éremmel jöttek haza és most úgy mennek Rióba is, hogy drukkolhatnak egymásnak és reméljük újra együtt ünnepelhetnek. Addig is egy kép a lányokról akkor és most:

2016_Zsofi_KapasBogi

Álmodozó tekintetek, ami akkor feltehetően a csokinak szólt, most a MÜPA-ban pedig Riónak és az olimpiának. Egy álom ami az ő álma, de ez az álom a család és a barátok álma is… és remélem olyan eredménnyel végez, amivel ő maga lesz elégedett. A mi szemünkben ő már mindent elért, hiszen a 36 legjobb versenyző között ő lesz ott Rióban. Annyire pedig ismerem, hogy ő csak akkor lesz elégedett, ha a saját legjobbját hozza…. ennél nagyobb terhet pedig nehéz cipelni. Egy beszélgetésünk során hangzott el, 36 versenyzővel kell megküzdenem amiből 35 riválisom és saját magam. Ez utóbbi pedig az egyik legkeményebb ellenfél.

Nos Zsófi! Ott leszünk veled és érted szurkolunk, nagyon-nagyon sokan.

Ne felejtsétek el lájkolni Zsófi oldalát és küldeni neki üzeneteket!

Comments

comments

Szóljon hozzá!