Helyes_Beat – Örökkévaló lemezbemutató koncert

Amikor szinte ismeretlenül először találkoztunk Peet-el a Montázs Art Caféban, akkor még nem volt kialakult gondolat a fejemben, hogy mit is szeretnénk csinálni. Annyit tudtam, hogy egy olyan emberrel fogok találkozni, akivel van számos közös zenész barátunk és ismerősünk. A tervek szerint egy olyan emberrel fogok ötletelni, aki velem, a lelkes amatőrrel szemben professzionális szinten foglalkozik zenével és zenés produkciók produceri támogatásával. Szóval meghívtam egy kávéra azzal a céllal, hogy lássa a kávézót és azt, hogy milyen lehetőségek vannak benne.

A találkozó szinte túl jól sikerült, hiszen hamar kiderült, hogy hasonló értékeket képviselünk. Ekkor hangzott el először, hogy a Helyes_Beat, akiket már rég szerettem volna nálunk hallani élőben, új lemezen dolgozik, innen pedig már szó szerint csak egy emelet választott el minket a nagyteremtől és attól az ötlet áradattól, aminek eredményeként 2016. március 19-én egy egész estés zenés programot sikerült összeállítani.

Az este fő műsora a Helyes_Beat zenekar második saját albumának az Örökkévalónak a bemutató koncertje volt. 90 percen keresztül minőségi magyar keresztény, dicsőítő zenétől zengett az épület.

Jó érzés volt egy ilyen professzionális produkció megalkotásában részt venni és végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki támogatta az előkészítést és a megvalósítást. Külön köszönet Matécsa Jonnynak a vetítésért, Nagy Krisztiánnak (Fish) a rengeteg ötletért és a kiváló fénykeverésért, és végül de nem utolsó sorban Bálint Sanyi barátomnak az egész napos alázatos, “bármiben segítek” támogatásáért. (Külön köszönet Szmodics Zolinak és a Mobil Audio Lightingnak az eszközökért és az ötletekért.)

A Helyes_Beat zenekar kiválóan felkészült. A műsor szépen építkezett és külön élmény volt hallani az új albumról a saját dalokat is. Ahogy Peet mondta -“Egyszerű, de nagyszerű a szöveg!”- és ebben teljesen igaza volt. A kivetítéssel együtt a közönség első pillanattól fogva bekapcsolódott Isten dicséretébe. Zeneileg nem is volt kérdés, hiszen olyan zenészek alkotják a zenekart, akikkel egyenként már korábban dolgoztunk együtt és számomra már ott, akkor bizonyítottak. Mivel egy leírás kritika nélkül nem lenne teljes, ezért néhány érzés: talán kicsit túl hangos volt az egész, ami kicsit rontott a közös dicsőítő élményen, illetve a zenekar sokszor elnyomta az énekeseket, hiányzott a jól érthető szöveg.

Látványban és hangzásban nagykoncertet varázsoltunk a nagyterembe, és mivel a Montázs Art Café csapata is mögöttünk állt mindenben, így a koncerten lehetőségem volt újra kezembe venni a fényképezőt. Tehát beszélhetnek a fényképek helyettem 🙂
(A blog bejegyzés folytatódik a képek után!)

Itt végignézheted az összes képek:

This slideshow requires JavaScript.

A koncert után a csapat a vendégekkel együtt levonult a Montázs Art Caféba, ahol az új lemez vásárlásán/dedikálásán kívül az Unless zenekar adott egy klubkoncertet. A debreceni fiatalok modern hangszerelésben, mai elvárásoknak megfelelő zenével készültek, ráadásul saját dalokkal. Már a beállásnál jó volt velük dolgozni, mert nagyon régen nem találkoztam ilyen alázatos csapattal.

Koncertjük mind felkészültségben, mind zenei minőségben, mind előadásban méltó folytatása volt a Helyes_Beat koncertjének. Ráadásul a program működött! Sikerült egy olyan közeget kialakítani, ahol az emberek személyesen találkozhattak a zenészekkel, vehettek CD-ket, dedikáltathattak és egymással is jókat tudtak beszélgetni.

Úgy érzem a koncepciót érdemes továbbvinni és remélem a következő ilyen alkalomra nem újabb két évet kell várni! Hogy ne maradjatok le az ilyen eseményekről, kövessétek a Montázs Art Café Facebook oldalát!

A koncertről készültek professzionális felvételek, amelyek idővel elérhetőek lesznek, de addig is egy rövid videó a koncertről:

Comments

comments

Szóljon hozzá!