Hybrid Skyactiv? – Mazda motorok a Toyotákban vagy fordítva?

Hétfő óta egy Toyota Yaris Hybrid-et tesztelek és tegnap pont arról elmélkedtünk néhányan, hogy ha már a lépcsőshátú Mazda2-t minimális módosítással az USA-ban a Scion néven árulja a Toyota, milyen jó lenne ha a Yaris kapna egy tisztességes motort, ami valóban jól fogyaszt vagy esetleg a Mazda kapna hybrid hajtást. A mai nap bejelentése pedig az volt, hogy a Mazda és a Toyota hosszútávú stratégiai megállapodást írt alá.

p1j09941l_screen
A hivatalos sajtóanyagból a szokásos japán udvariasságon túl maximum annyi derül ki, hogy mindkét gyártó csodálja a másikat, amiért “még jobb autókat” akarnak gyártani. (Megdöbbentő 🙂 – van olyan autógyár ami nem ezt célozza meg?) Olvassunk egy kicsit a sorok között! Akio Toyoda a Toyota elnöke a Mazdát a Skyactiv technológiája és a KODO design miatt, miközben Masamichi Kogai a Mazda elnöke a Toyotát környezettudatossága miatt méltatta. Japán kultúrális fordítás: ezek azok a témák amelyekre érdemes figyelni!

 

Meglepődtünk?

Én annyira nem, főleg ha megnézzük, hogy a Scion a logók és az első lökhárító cseréje mellett egy az egyben a Mazda2 lépcsőshátú változata, amit Európában nem lehet kapni, de a távolkeleten és az amerikai kontinensen jelen van. Ráadásul annyira Mazda2, hogy a motortérben az 1.5 literes Skyactiv motor és a Mazda újfejlesztésű 6 sebességes kézi vagy automata váltója található. (Képeken bal oldalon a Scion, jobb oldalon a Mazda2.)

És a Toyota hybriden sem lepődtünk meg, mert 2013-ban már létezett Mazda3 a 2 literes Skyactiv motorral, amit hogy jobban illeszkedjen a Toyota Priusból átemelt hybrid hajtáshoz, 150 LE-ről “butítottak”. Az eredmény 100 LE benzinmotorral, plusz 80 LE elektromos motorral, amelyekhez megfelelő nyomaték is párosul 142 Nm + 207 Nm. Az egyetlen “kellemetlen” része a csomagnak az a CVT váltó, amivel a Toyota motor irdatlan bőgésekre képes. Hogy mennyire lett környezettudatos a Mazda3? Az ausztrál tesztek alapján 3.2 l / 100km az átlagos fogyasztás.

Engines
Meglepődtünk?

Három nap intenzív hybrid használat (köszönöm a Toyota Dél-Pest Autócentrumnak a lehetőséget) után azt mondhatom, hogy én örülök a megállapodásnak. Hogy miért? 1-2 napon belül olvashatjátok az első igazi hybrid tapasztalataimat.

Üzletileg, technológiailag és perspektíva szempontjából ez mindkét társaság számára előnyös lehet és a fogyasztók is bizonyosan sokat nyernek!

Persze azt is kijelenthetném, hogy nem lehetett volna jobban ütemezni ezt a bejelentést, de ez így nagyon nagyképű lenne… viszont ha minden kérdésem így lesz a jövőben megválaszolva, akkor panaszra biztosan nem lesz okom.

Ti mit gondoltok? Miért használnátok hybridet? Ha van időtök és kedvetek válaszoljátok meg az alábbi 3 kérdést:

Comments

comments

3 comments for “Hybrid Skyactiv? – Mazda motorok a Toyotákban vagy fordítva?

Szóljon hozzá!