iOS7 – mobilinternet és beállítások

Több ismerős kérdezte, hogy miként lehet beállítani, hogy mely alkalmazás használja a mobil internetet. Gondoltam gyorsan összeszedem és leírom, tehát be kell lépni a beállításokhoz és ott a Mobiletelefont (angolul: Cellular) választani:

20130919-093141.jpg

Itt lehet be és kikapcsolni a mobiladatforgalommal kapcsolatos funkciókat. Ha má itt járok menjünk végig a funkciókon:

20130919-093149.jpg1. Mobil adatforgalom: ezzel a teljes mobil adatforgalmat le lehet kapcsolni. Akkor hasznos ha olyan kártya van a telefonban, aminél nincs forgalmi keret, azaz minden egyes forgalmazás a forgalmazott mennyiség alapján számlázódik. Ilyenkor kellemetlen ha a Facebook alkalmazás a háttérben értesítéseket keres és fogad. FONTOS: WIFI-n ettől még használható a készülék Internettel.

2. LTE engedélyezés: amennyiben van LTE előfizetésünk akkor ha ezt bekapcsoljuk akkor kihasználhatjuk a sebesség előnyt… olyan helyeken ahol van LTE szolgáltatás!

20130919-093158.jpg

3. Adat-roaming: Ez a leghasznosabb funkció azoknak akik utaznak. Amennyiben ez nincs bekapcsolva, akkor hiába jelentkezik át külföldi hálózatra a telefon, nem fog adatforgalmat bonyolítani, ami jellemzően igen komoly tétel tud lenni. Ha mégis

szü

kséges valamit megnézni, elküldeni vagy fogadni, akkor ezt kell bekapcsolni. Eddig ha bekapcsoltuk, akkor minden program azonnal örömmel tekerni kezdett az Interneten. Az iOS7-től viszont van mód a programokat egyenként kikapcsolni. Külfödön ez mindenképpen hasznos, ha használjuk az adat-roaming-ot.

4. Személyes hotspot: a telefon megosztja WIFI-n a saját Internet hozzáférést, így laptopról, táblagépről a kártyához tartozó internet szolgáltatás terhére tudunk Internetezni.

5. Különböző mobil használati statisztikák

6. Mobil adatforg. használata: itt lehet egyenként ki-be kapcsolni az alkalmazásokat és mindegyiknél lehet látni, hogy az utolsó nullázás óta mennyit forgalmazott.

7. Statisztika visszaállítása: ezzel lehet nullázni a számlálókat.

20130919-093224.jpg

 

Kiegészítés: A listában az alkalmazás csak első indítást követően jelenik meg! Tehát érdemes időről időre áttekinteni!

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: