Matt Redman koncert – God’s Great Dance Floor

Vannak az ember életében meghatározó dalok és előadók. Számomra Matt Redman a 10.000 Reason című dalával egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható. 2013-ban az Ez az a nap keretében itt járt, mint előadó és ekkor hangzott el, hogy az ősszel jön és koncertet ad. Ami különleges, hogy Martin Smith-el együtt aki már korábban a Delirious? front-embereként is itt járt. Nos erről a koncertről akkor lemaradtam, de a zenéjüket azért kedveltem.

Szombaton este kapunyitáskor ott álltunk a körcsarnok bejáratánál, hogy a színpad előtt első sorokban középen tudjunk helyet foglalni magunknak és a kezdésre valóban megteltek az ülő- és állóhelyek. Martin Smith kellően őrült volt és egy fergeteges kezdést produkált, szépen alakítva a hallgatóság hangulatát.

Martin Smith - I come alive

Martin Smith – I come alive

Bár sokszor elmondta, hogy ő nem táncos és nem is tud táncolni mégis valódi tánctérré varázsolta mind a színpadot, mind a küzdőteret és kellően előkészítette a terepet Matt számára. Azt meg kell hagyni, hogy Matt Redman minden alkalommal kellően extrém embereket kerít a csapatában, így volt tavasszal is amikor a LZ7 pörgette a fiatalokat.

Matt Redman

Matt Redman

 

 

You’re rich in love, and You’re slow to anger
Your name is great, and Your heart is kind
For all Your goodness I will keep on singing
Ten thousand reasons for my heart to find

Matt Redman – 10000 Reasons

Azért nem jó első sorban állni, mert az ember nem hallja rendesen a zenét, de azért jó első sorban állni, mert látod az előadó arcát és úgy érzed, hogy csak neked énekel. Nos ez Matt Redman esetében kiemelkedően igaz. Olyan hangulatot tud teremteni, amely magával ragad, inspirál és motivál. Örülök, hogy néhány pillanatot felvettem és ezekből összeraktam a rövid egyveleget. Aki ott volt, annak azért lehet élmény, aki nem volt ott, egy kicsit velünk lehet. (Érdemes youtube-ban megnyitni, mert ott jobb a képminőség)

 

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: