Mazda CX-8 lesifotók – 7 személyes SUV, de melyik piacra?

Európában nincs hétszemélyes Mazda. A korábbi CX-9-ből volt néhány példány, de az egyértelműen nem az európai piacnak készült. Az új CX-9-et eddig csak az USA-ban láttam és a hétvégén Chicagoban sétálva kiszúrtam egy Mazdát, ami már a legújabb stílusjegyeket hordozta és Mazda CX-8 felirat volt a hátulján!

 

Az utóbbi napok és hetek hírei az új CX-5-ről és az az MX-5 RF-ről szólnak, de közben a Mazda gépezet nem alszik. Május elején a Mazda megjelentetett egy belső képet, amin három üléssor látszik. Az elérhető gyári adatok szerint egy 4,9 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,73 méter magas autó megjelenése várható. Ez azt jelenti, hogy majdnem fél méterrel hosszabb és 5 centivel magasabb, mint az új CX-5. A 2,93 méteres tengelytáv pedig 23 centi előny a kisebb testvérrel szemben. Ezt pedig kijelentő módban mondom, mert láttam a CX-8-at utcán.

Mazda CX-8 belső

Bár a hírek csak a japán piacról szólnak az autót én az USA-ban láttam és miután körbe akartam fényképezni megállítottak és kérték, hogy hagyjam abba. Azon a két képen, amit sikerült elkattintani látszik, hogy az autó hátulja kicsit kikerekedett, amire nyilván a harmadik üléssor miatt van szükség.

Sokan kérdezték, hogy bal- vagy jobbkormányos volt ez a modell. Megvallom, hogy nem láttam, de némi nagyítás után úgy tűnik, hogy a jobb oldalon volt a kormány:

Az autó külsőleg és méretiben is leginkább az új CX-9-ra hasonlít, talán pont ezek miatt rejtőzködik jól a nagyváros utcáin 🙂

Amennyire láttam az autó eleje egy kicsit markánsabban hozza az új CX-5 formáját, csökkentek a króm betétek és kicsit erősebbek lettek az élek. 

Biztosan csak japán piac? Akkor miért az USA-ban látjuk? Ráadásul pont az nagy Amerika az, ahol mindenki egyre nagyobb SUV-t használ. Ennek ellenére az USA piac ellen, de az európai piac mellett szól az, hogy egyelőre csak a 2,2 literes Skyactiv dízel motorral és az összes modellből ismert 6 sebességes automata váltóval tervezik. Ha azt vesszük, hogy a megújult CX-9-et egy éve mutatták be az USA-ban és a VW dízel botrány óta a dízel motorokkal kapcsolatos bizalom erősen megingott, akkor talán elképzelhető, hogy újra lesz nagyobb családok számára is használható autó a Mazda európai kínálatában.

 

Comments

comments

2 comments for “Mazda CX-8 lesifotók – 7 személyes SUV, de melyik piacra?

Szóljon hozzá!