Mazda3 Route – Hiroshima-Frankfurt 8. – Tyumen – Kungur Szibéria és az Ural hegység

Ma reggel a 15 autóból álló konvoj felsorakozott a szálloda előtt és az eligazítást követően a csapat elindult.

Eligazítás az első napi indulás előtt

Eligazítás az első napi indulás előtt

Az autókban, ahogy azt korábban is írtam van egy kanna benzin és egy tartalék kerék. Ennek később még lesz jelentősége. Külsőleg egy egyedi és szép formájú autóval találkozunk, ami bár látszólag nagyon hasonlít az új hatosra, hatchback (Magyarországon SPORT néven fog futni) változatban mégis inkább önálló egyéniségnek tűnik.

 A konvoj indulás előtt

A konvoj indulás előtt

Számunkra is meglepő volt, hogy milyen szépen elnyelte a csomagokat a kicsinek nem nevezhető csomagtartó és az utastérban mind a hárman kényelmesen elhelyezkedtünk. A hátsó kagylósított ülésen a hely nagyon tágas és ami külön előny, hogy a hátul ülő lába befér az első ülés alá (csak utas oldalon próbáltuk). Meg merem kockáztatni, hogy hátul kényelmesebb volt utazni, mint a a jobb első ülésen. Egyetlen hátrány az előre korlátos kilátás, amit felülről a tükör alulról a nagyképernyős kijelző szűkít be.

A telepakolt csomagtartó és a dokumentálás

A telepakolt csomagtartó és a dokumentálás

20130827_Mazda3Route_IMG_3999 20130827_Mazda3Route_IMG_4000

Milyen autókat fogunk tehát vezetni? Az előzetes tájékoztató szerint olyan autót választottak, amelynek az értékesítésétől a legtöbbet várják az európai piacon, ez pedig:

Mazda3 Hatchback (5 ajtós)

SkyActive-G 2.0l motorral és 6 sebességes kéziváltóval (120LE-s motor amit 6.000-es fordulaton ad le és a 210 NM-es nyomatékot már 4.000-es fordulattól érezhetjük)
A kombinált fogyasztás gyári adatok alapján 5.1l / 100 km
Az autó felszereltségi listája nem nevezhető szegényesnek, mert találni benne:

  • 18-as alu kerekeket – ezeket erre az útra 16-osra cserélték, ami az utak minőségét tekintve előrelátó és bölcs döntés volt
  • Két-zónás légkondícionálást
  • elektromos ablakokat, amelyek közül csak az bal első automata – ez kicsit frusztráló és érthetetlen
  • Kulcsnélküli nyitást-és indítást
  • Bluetooth, 2db USB és egy AUX csatlakozókat
  • BiXenon kanyarkövető lámpákat, automata távolsági fény állítással
  • Számos kényelmi és biztonsági elektronikát: városi ütközés elkerülő fékezés, hegymeneti elindulás asszisztans, holttér figyelés, parkoló radar
  • dupla kipufogót, sötétített üvegeket és még sok apróságot, hogy csak a fontosabbakat említsem.

Az autók felszereltségben és műszakilag egyformák (eltekintve sérülésektől) és az elmondások alapján a fogyasztásuk elvileg azonos is lehetne, de ezt nyilván jelentősen befolyásolja a vezető hangulat és lába, illetve a cipelt súly. Ez utóbbiban mi jelentős hátránnyal indulunk, de legalább jobban szimuláljuk egy 4 tagú család általi használatot.

A műszerfal puha, jó érintésű tapadós anyagból készült, ahol az odahelyezett szemüvegem közel 45 percig nem esett le – ez tekintve az utak állapotát számunkra is meglepő volt. Azt gondolom, hogy a műszerfallal kapcsolatos észrevételeket (illesztések, anyaghasználat) a szakértő kollégák blogján részletesen lehet majd olvasni. Ha esetleg mégsem, majd visszatérünk a kérdésre.

20130827_Mazda3Route_IMG_4184

Tudjuk, hogy a Mazda inkább a sportos érzést és a vezetői élményt hordozta a zászlóján, emellett is meglepő a műszeregység elrendezése. A három részre tagolt együttesben középen egy nagy fordulatszámmérő terpeszkedik aminek a sarkában van egy digitálsi sebességmérő. Két oldalt pedig kijelzők. (Ezt meg hagyom későbbre, hogy legyen mit mesélni az autóról is 🙂 ). Az indítást követően felnyílik egy plexi lap, amire a sebességet és navigáció irányváltásait vetíti ki.

Head-up display

Head-up display

A középkonzolon csak a fűtéssel kapcsolatos gombok maradtak, illetve a parkoló radar kapcsolója. Ez nagyon letisztultan és számomra, mint Mazda használó számára érthetően működik.

20130827_Mazda3Route_IMG_4175

A belső teret jelentősen uralja a nagyképernyős szórakoztató központ kezelő képernyője, amiről már írtam, hogy komolyan kitakarja az előre látást az hátsó ülésekről, így akár a hátsó ülésről is élvezhető mozi élményt nyújtana… no ez a funkció nincs benne. A fedélzeti szórakoztató eszközt a váltó mellett található “iDrive-al” kezelhető (Mazda néven: HMI – Human-Machine interface) és mellett van a hangerő szabályzó. Megvallom ez utóbbiról én már elkönyveltem, hogy nincs, csak Robi folyamatosan állította a hangerőt, így a megfelelő pillanatban megláttam hol teszi.

20130827_Mazda3Route_IMG_4079 20130827_Mazda3Route_IMG_4051

A szórakoztató központot hagyjuk meg holnapra 🙂

Nyilván érdekes az autó, de arról lehet beszélni Szibéria nélkül is. Kellőképpen fel lettünk készítve, hogy az utak nagyon rosszak, minden nap kicsit többet kellett menni a tervezettnél, nagyon lassan lehetett haladni, a helyiek nem minden esetben veszik komolyan a szabályokat, de ezt a rend éber őrei (gigantikus átmérőjű tányérsapkákban) ellenőrzik és komolyan büntetnek. Ilyen volt a listán az ittas vezetés – eddig nem volt vodka party, a záróvonal átlépése és persze ne beszéljük a dupla záróvonalról, mert az még nagyobb szabálysértés. Ezen kívül a gyorshajtást említették, de ez úgysem téma, mert úgyis rosszak az utak… nos ez utóbbi is tévedés volt.

20130827_Mazda3Route_IMG_4178 20130827_Mazda3Route_IMG_4023

Ugyanis a konvoj nagyon nagy sebességgel halad, ahol lehet… elől egy CX-9-el halad egy orosz kolléga, aki felderít és jelez… ez az információ némi torzítással és statikus zajjal eljutt az összes autóhoz, aminek az értelemezése igazi csapatjáték… mi előnyben vagyunk, mert 3-an halljuk, már amikor nem a Mazda3 igen kifinomult BOSE hangrendszerét teszteljük. Ez most nem a reklám anyagból volt! Valóban a cucc igen kimagaslóan teljesít, jobban mint az előző hatosban fellelhető hasonló színvonalú rendszer. Még az MP3-at lejátszva is igen kellemes dinamikus hangzást kaptunk, ami kis hangerőnél is élvezhető és szinte a teljes hangerő elérésekor sem torzít, de komoly halláskárosodást tud okozni… feltehetően a vagizni vágyó fiatalok számára ez akár még előny is lesz. És ha már itt járunk a zenét egy iPhone5-ről játszottuk, amit USB-n kábellel kötöttünk össze. Ezt Apple Device-ként felismerte és a teljes iPOD elérhető volt a felületről, beleértve még az albumok képét is. JA! És amin a japók dolgoztak időközben, szemben az új 6-ossal ahol a USB csatlakozáson nem töltődött a telefon itt még az is működik.

Ha már zene, akkor érdemes megjegyezni, hogy az autó zajszigetelése igen jól sikerült. Bár erre bőven a nap második felében jöttünk rá, amikor is egy szakaszon normális aszfaltra értünk és hirtelen csend lett… megdöbbentő és rövid pillanat volt, mert az utak állapota kritikán aluli. Egy darabig győzködtem a társaságot, hogy ez jobb, mint amire számítottam, de aztán némi értekezés után megállapítottuk, hogy valójában botrányos, hiszen ez  egy olyan főútvonal ami összeköti Szibériát Moszkvával – tehát ugorjunk vissza arra az időre amikor Szegedre nem lehetett autópályán menni, csak a forgalom a többszöröse. A forgalom nagyrésze pedig kamion, de kamionok tekintetében Európa és az USA keveréke, mert az általunk megszokott vontatókon és vontatmányokon túl vannak csőrös kamionok a szokványosnál nem egyszer hosszabb pótkocsival… Ezek a járművek legalább annyira félnek a kavicstól, mint bárki más, ezért a kavicsfelverődéses szakaszokon (ebből van néhány) teljesen tudatosan behúzódnak az előzés végző autó elé és amennyiben az tovább folytatja, leszorítják… eleinte azt hittük ez csak szivatás, de a sokadik alkalom után rájöttünk, hogy nem, mert amint a sima szakaszra ért lehúzodott és jelezte, hogy meg lehet előzni.

20130827_Mazda3Route_IMG_4211 20130827_Mazda3Route_IMG_4225

Japánból importált jobbkormányos kamion

Japánból importált jobbkormányos kamion

Szóval a rádión kapjuk az információkat a gödrökről, az előzési lehetőségekről és a rendőrökről. Egy darabig számoltam, hogy hány helyen mértek, de 10-nél elvesztettem a fonalat. Ami nem szokványos még nekünk sem, hát még a német kollégáknak, azok a ellenőrző pontok. Viszonylag rendszeresen rendőri ellenőrző pontok vannak, ahol sebességet mérnek, kiintenek igazolni autókat… le kell lassítani. Jellemzően olyan helyen vannak, ahol korábban is ellenőrző pontok voltak, így láthatóak a régi őrtornyok, megfigyelő állások, minden… időutazás…

20130827_Mazda3Route_IMG_4080 20130827_Mazda3Route_IMG_4014

Az úton volt kaland bőven, így az expedíció elnevezést simán használhatjuk. A kannát kellett használni, és NEM! nem adtuk el az üzemanyagot, csak az egyik autóból erősen fogytán volt az anyag és a sokadik benzinkútnál sem találtunk 95-ös. Így maradt a kanna. Később az egész konvoj tankolt, az is elég látványos volt. Hogy mennyibe kerül az üzemanyag? A 95-ös és a gázolaj 216 Ft/l, a 92-es 200 Ft/l, ezen kívül van még 80-as és 76-os is. Néhány helyen láttunk prémium 95-ös (226 Ft) és prémium 98-as (238 Ft) benzint is. Az viszont látszik centizni nem érdemes.

20130827_Mazda3Route_IMG_4066 20130827_Mazda3Route_IMG_4069 20130827_Mazda3Route_IMG_4086

Kerékcsere…amint kiderült a tartalék kerék sem hátrány… feltehetően ezek az autók már csak gumijavító készlettel jönnek, ezért kell a pótkerék a csomagtartóban. Dél környékén fedeztük fel, hogy az egyik első kerék szálszakadt a külső oldalán. Feltehetően ilyen volt már reggel is csak akkor nem vettük észre, mert ma érzésre sehol nem fogtunk gödröt vagy kátyút. Bár hozzáteszem, hogy ez utóbbi szó használata itt értelmetlen…de erről is majd később. Szóval a támogató csapat 3 perc 20 mp alatt cserélte le a kereket és utólag megjegyezték, hogy ha tudják, hogy mérjük akkor másfél percen belül megcsinálják.

20130827_Mazda3Route_IMG_4156

Az út mentén sok érdekességet lehet látni, furcsábbnál furcsább buszmegállókat a semmi közepén, rakéta kilövőt, rakétával, a korábban megismert japán import járművek változatos kavalkádját, de akadnák Pobjedák és persze minden mennyiségben különböző formájú és felépítésű Ladák. Az este folyamán láttunk út szélén szerelő kamion sofőrt aki a fülke előtti máglyán próbálta a kért hatást elérni, feltehetően valamit össze kellett melegíteni és NEM!, még nem a szerelvényt gyújtotta fel.

20130827_Mazda3Route_IMG_4010 20130827_Mazda3Route_IMG_4013 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20130827_Mazda3Route_IMG_4044

A tajga (?) azt hiszem ott járunk, de Internet hiányában ezt most nem tudom ellenőrizni) gyönyörű, unalmas, érdekes, változatos, nem tudom hogy jellemezzem. Valójában semmilyen, de közben nem volt unalmas. Szépek a felhők! Megállapítottuk, hogy otthon már rég nem láttunk szép felhőket, eltűntek, vagy vihar van, vagy kék az ég… jó volt felhőket látni.

20130827_Mazda3Route_IMG_4016 20130827_Mazda3Route_IMG_4058 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Átkeltünk az Uralon és ezzel együtt Ázsiából visszatértünk Európába (ez az utakon még nem látszik 🙂 ). Hogy milyen az Ural? Hát egy darabig ment a vita , hogy már ott vagyunk vagy nem… kisebb dombokon mentünk fel és le… elértünk egészen 360m-es tengerszint feletti magasságig…. a síkság pusztája, hosszútörzsű fákra, majd fenyőkre váltott. Egyébként senki ne képzeljen Alpokhoz hasonló bérceket.

20130827_Mazda3Route_IMG_4116 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A magyar különítmény: Lővei Gergely, Winkler Róbert és Lázár Péter

A magyar különítmény: Lővei Gergely, Winkler Róbert és Lázár Péter

Bevezetek lassan egy új szekciót, mert Winkler kolléga rendszeresen ontja magából a poénokat, de jönnek néha nagy bölcsességek. Ezeket próbálom összeszedni, majd külön is, de addig itt:

 

Róbert mondta:

“Egy ország útjainak minősége elsősorban nem az időjárástól függ, hanem a korrupciós indextől.”

Itiner:

8:00 Reggeli
9:00 Eligazítás
10:00 Indulás
13:00 17:30 Ebéd
14:30 18:30 Újra úton
18:00 22:15 Érkezés Kungurba

Tehát megérkeztünk Kungurba ami a Szilva folyó partján fekszik és erdős sztyeppék ölelik körül. 1663-ba alapították és emeltek a dombon egy erődöt (kremlt), amit Pugacsov (1774) felkelő csapatai sem tudtak bevenni, ellenben a 19. század elején lebontották.

Számunkra jutott a Stalagmit hotel, ami a közeli jégbarlag képződményei alapján kapta a nevét. A barlang a holnapi reggel programja lesz.

A mai nap alapján a holnapi indulást egy órával előbbre hoztuk. Elvileg este 7:30-ra érünk a hotelbe… no erre azért kiváncsi leszek.

 

További képek itt:

vagy ezen a linken: http://peterlazar.smugmug.com/PeterLazarCom/Mazda3Route/Day-3-TyumenKungur

Comments

comments

4 comments for “Mazda3 Route – Hiroshima-Frankfurt 8. – Tyumen – Kungur Szibéria és az Ural hegység

Szóljon hozzá!