Mazda MX-5 ND, a 4. generáció bemutató

Vannak autók amelyek meghatározóak és ilyen a Mazda MX-5 is. Nem azért mert népautó, nem azért mert szuper sportkocsi, egyszerűen azért mert egy megfizethető roadster-ként készült és a vezetési élményt helyezte előtérbe! Ez így is maradt generációkon keresztül. Közben néha kicsit hízott, néha kicsit fogyott. Néha gömbölyűbb, néha szögletesebb volt. Amikor az NC a legutóbbi generáció megjelent, akkor idegennek tűnt, de mára szerintem megszoktuk és megszerettük. Ez az az autó, ami nem hoz elő indulatokat az emberekből, nem státuszszimbólum, sőt… bárhol bármikor találkozik két Miatás akkor integetnek és jeleznek egymásnak és a legtöbb ember rámosolyog az autóra, no persze a tulajdonosára is 🙂

Az új generációs (Skyactive) Mazdák megjelenését végigkísértem. Kipróbálhattam az előszériás Mazda6-ost, a Mazda3-assal több ezer kilométert tettem meg Szibériában, ott voltam a magyar bemutató eseményeken és részt vettem a fogyasztási versenyben is Bécsben. Még az általam annyire nem kedvelt szabadidőautót a CX-5-öt is volt módom próbálgatni, sőt két éve a nyári kerékpártúrára is egy ilyennel utaztunk.

Amikor megkaptam a felkérést néhány hónapja, hogy szeretnének meghívni az új MX-5 bemutatójára végtelenül izgatott lettem. A Miata nekem szerelem, de erről már számos alkalommal írtam. Aztán kiderült az időpont és jött a csalódottság. Összesen egy fix és kötelező programom volt az ősszel és sajnos ez egybe esett a bemutató hétvégéjével. Persze próbáltam változtatni, szervezni, de sikertelenül. Csalódott voltam, vagyok és ebben Winkler Robi megnyugtató szavai sem segítettek, miszerint ezt az autót nem nézni, hanem vezetni kell és Barcelonában csak nézni lehet majd. Öröm az ürömben, hogy aki helyettem megy, talán mégjobban megérdelmi. Aki Magyarországon igazán ismeri a Miata közösséget az tudja, hogy ki is gram és igen, Gergő lesz ott a bemutatón és érdemes lesz a Miata.hu FB oldalán követni a postjait.

De milyen lesz az autó?

Sok találgatás látott napvilágot, ilyen volt ez is:

mazda-mx-51

Aztán láttuk a videófelvételt a leragasztott autóról, ebből 2 kép:

2016_Miata_ND_Spy_1

A képen látszik egy nagy érintképernyő a műszerfalon. Feltételezem, hogy a Mazda3-ban bemutatott és rövidesen a többi Mazdában is megjelenő kommunikációs felület került az új MX-5-be is:
2016_Miata_ND_Spy_2

Aztán tegnap éjjel megérkeztek, állítólag kiszivárgott további fényképek is:
2016mx51

2016mx52

És persze rögtön megpróbálták rásimítani a korábbi “ragasztott” autós képre is:
ND_zpsecff8e77

A hátulja talán kicsit BMW Z4-es, az elején Ferrari-s vonalakat vélek felfedezni….de ehhez kell élőben látni, tehát, hogy hogy milyen lesz? Megtudjuk néhány óra múlva, a karácsonyban is az a jó, hogy izgatottan várjuk a gyertyagyújtást és a meglepetéseket:
Screen Shot 2014-09-03 at 11.33.46

És az eseményt lehet élőben is nézni majd Californiából a Youtube-on:

Annyi biztos, hogy az autót idén bemutatják és csak jövőre gyártják, így lesz még izgalom az autóval kapcsolatosan bőven. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy már a Skyactive újabb generációs fejlesztéseit fogja tartalmazni, mert az látszik, a sajtó és a felhasználók visszajelzés alapján igazolva is lett, hogy az irány, amit a Mazda felvállalt “rendben” van.

Tehát akkor még várjunk még 14 órát, amikor a Duran Duran felvezetésében megláthatjuk az új Mazda MX-5-öt.

——

Frissítés

Comments

comments

2 comments for “Mazda MX-5 ND, a 4. generáció bemutató

Szóljon hozzá!