Mazda MX-5 ND – A tiszta élvezet, ahogy a Top Gear látja

Itt a tavasz, a Mazda újabb és újabb autókat mutat be, miközben sokan vagyunk, akik az MX-5 4. generációját, az ND-t várjuk. Vannak kivételesen emberek, akik idő előtt hozzájuthatnak bizonyos autókhoz: ilyen a Top Gear stábja is. Én már sokszor elmondtam és leírtam, hogy számomra ez az autó az igazi szerelem és úgy tűnik Richard Hammond is hasonlóan elfogult.

Előljáróban Jeremy Clarkson véleménye elég meghatározó az MX-5-ről, de mint kiderült azért az Alfa irányában sem pártatlan:

Mazda MX-5 Top Gear

 

Ők voltak azok akik a Top Gear nagy kalandok között, mint a három “bölcs” Irak északi részről kétüléses sportautókkal Betlehembe utaztak. Ebből az egyik autó egy Mazda MX-5 volt. Érdemes megnézni a kalandot, mert szenzációs élmény.

Tegnap pedig adásba kerül Richard Hammond első vezetési élménye az új MX-5-el. Mielőtt idetenném a videót, kiemelnék néhány szót, gondolatot:

  • fürge kisautó
  • nagyon jó az 1.5-ös motorral, visszahozza az eredeti modell élményét. (Ezt az 1.5-ös motort tegnap kipróbáltam egy új Mazda2-ben, az élményeket rövidesen leírom)
  • gramm stratégia – 100kg-al lett könnyebb mint az előd!!! (A gramm stratégiát már korábban is hallottuk. Az NC bemutatóján is elhangzott…de a japánok folytatták)
  • kedves kinézetű autóból mérges kiskutyus lett… furcsa hasonlat 🙂
  • AZ IGAZI ÉLMÉNY!

 

Richard Hammond, kicsit már szinte túlzó, de láthatóan őszinte összefoglalóját itt olvashatjátok: http://www.topgear.com/uk/car-news/mazda-mx-5-roadster-review-first-drive-2015-01-30

És itt tudjátok megnézni:

Comments

comments

2 comments for “Mazda MX-5 ND – A tiszta élvezet, ahogy a Top Gear látja

Szóljon hozzá!