Mazda MX-5 ND – életérzés, ami generációkon átível

Az első MX-5 gimis éveimhez kötődik, British Racing Green színben pompázott és egy csinos lány vezette. Ő később átült egy RX7-be, de nekem a Miata örök maradt. Évek teltek el, időről időre álmodoztam róla, de valahogy az első saját csak később adatott meg. Ez a szerelem örök, bár most éppen nincs Miata-m, mégis “fertőzött” vagyok és így nem meglépő, hogy 2014-ben izgatottan vártuk az új csodát. Az első bemutató óta egyre több teszt és videó látott napvilágot és én már számolom a napokat az idei őszig, amikor végre megérezhetjük, megtapogathatjuk az új modellt. Ráadásul nem csak autószalonok steril körülményei között. Véleményt már hallottunk a kivételezett újságírói elit tesztjeiben, ahol egyértelműen az első generációhoz hasonlítják.

A marketing gépezet dübörög, és biztosan nagyon nagy élmény lehet egy ilyen ikonikus autó bevezetésén dolgozni. Hozzáteszem nagy felelősség is, hiszen mindenidők egyik legsikeresebb hobbiautójáról beszélünk. Ez a videó brilliáns lett, szuper az ötlet, szuper a szöveg, és a felépítése is szenzációs, nem is sejtjük, hogy hova jutunk el… nem is írom le…legalábbis előtte nézzétek meg, aztán ha valakit érdekel, hogy én mit láttam benne, akkor a videó alatt talál egy “spoiler”-t:

Itt a spoiler:

Főszereplőnknek 16 évesen (az USA-ban ez lehetséges) második próbálkozásra sikeresen megszerzett jogosítvánnyal, apa autójával lebontott garázsajtó után, sikerül hozzájutni egy használt Mazda MX-5 NA-hoz. Zenészként, bulizva vág neki az életnek, amiben ugyanúgy helyet kap a büntetés, mint a kaland és a kiköltözés a szülői házból. A csajozáshoz használt autó, udvarlós autó lesz, majd az esküvőről a fiatal pár már egy “öregecske” Mazda3-al távozik. Mazda szerelem, mert ezzel tudok azonosulni, hisz nekünk is volt mindenféle modell a családban. Így érkezik a közben felnőtt fiatalember életében a munkaeszköz, egy Mazda 6 és a családi CX-5. Ebben a pillanatban már nem a fiatalokhoz szól a videó, simán megszólítja a családapákat és a gyerekek kirepülésével felnyílik a garázsajtó, ahol újra egy Miata várja a “gazdáját”.

Comments

comments

Szóljon hozzá!