Mazda MX-5 RF – exkluzív képek

Amikor hajnalban felkeltem, hogy megnézzem a Mazda MX-5 RF bemutatóját, akkor csak annyit tudtam, hogy keménytetős lesz és nem az vászontetős keményített változata.

Megdöbbenés, hogy milyen szépek az arányok, eddig minden a Soul Red pirosban jött, de ez az autó jól néz ki a szürkében – helyesbítek Machine Grey színben. Jók az arányok, szenzációs lett a kupés tető. Vezetni akarom! Mondjuk egyelőre birtokolni nem, mert én azt hiszem jobban szeretem a teljes nyitást és a vászontetőt.

Az autó siluettje továbbra is szenzációsan modern és klasszikus egyszerre. Annyira hozza a 80-as 90-es évek gyönyörű arányos targa-kupé sportautóinak a formavilágát, hogy szinte időutazás és ezzel együtt meg kitekintés a jövőbe. Elfogult voltam, vagyok és leszek, de az MX-5 nekem minden formájában tetszik. Ahogy korábban is írtam az NC nem volt maradéktalan… az ND-be egyelőre csak beleszeretni tudok.

Nehéz szavakba foglalni! Az MX-5 ND, az RX-Vision, de akár a Mazda3 amit Szibériában vezettük, vagy a Mazda6 amivel a mindennapokban járok, minden modell karakteres, élményt ad, elbűvöl. Engem megvettek, már évekkel ezelőtt és nem adnak lehetőséget a csalódásra. Féltem, hogy kifut, nem marad lendület, de mégis … megújul… felizgat, elvarázsol. Hogy nem tökéletes? Bizonyára így van, de amikor vigyorogva ülsz bele az autódba, amikor büszkén vezeted, amikor a megjelenés után évekkel még mindig megbámulják, amikor egy hosszú úton jó társad, akkor nem az apróságok érdekelnek. Csak akkor foglalkozol ezekkel, amikor az autó eszköz lesz és nem vagy bele szerelmes, akkor funkciókat és specifikációkat nézel és folyamatosan hasonlítasz. Ha Mazdád van, nem ezt érzed.

Az MX-5 RF úgy új autó, hogy mégsem az … valahol itt kezdődik a varázslat!

Megerősítették a híreket, hogy valamikor jövőre (2017-ben) lesz elérhető az autó. A súlyáról egyelőre még mindig semmit nem tudok, de remélem hamarosan. Addig is a begurulás videófelvétele és néhány kép Hayamimitől:

 

Comments

comments

3 comments for “Mazda MX-5 RF – exkluzív képek

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: