Mazda3 Route – Hiroshima-Frankfurt 6. – Tyumen fél napban

A reggeli érkezést követően délután indult a csapat szervezett városnézésre. Ludmilla az idegenvezetőnk igen határozott egyéniség, akiről rögtön érződött, hogy büszke a városra és a történelmére – ezt később bizonyította is, mert az egyik múzeumban a helyi szakértő fordítása helyett, végtelen részletességgel mutatta be egy 19 század eleji, helyi jól menő vállalkozó életét és lakását. Senki ne értsen félre, érdekes volt, jó volt és örülök, hogy láthattam.  De ne rohanjunk ennyire előre.

Tyumen a régió legjelentősebb városa, történelme régre nyúlik vissza és ipari városként hordozza annak minden jellegzetességét. Ami nekem szembetűnő volt, hogy kevés maradt meg az eredeti faházakból (nem csoda), kicsit több a kőházakból, de eléggé lepusztult állapotban vannak. A szovjet hatás igen jelentősen megjelenik (nyilván…).

20130826_Mazda3Route_IMG_3779 20130826_Mazda3Route_IMG_3754

Csak néhány érdekesség a városról: a mai orosz piac gázigényének a 90%-át innen fedezik, az olaj háromnegyedét. Már az olajipar a legnagyobb húzóágazat. A város fejlődéséhez is ez járult hozzá jelentősen, mert nem csak kereskedelmi, hanem kutatás-fejlesztési szempontból is komoly lehetőségeket biztosított. Ahogy elhangzott itt télen olyan hideg van, hogy a fém megfagy és törik, így ki kellett fejleszteni a kifejtés és továbbítás megfelelő eszközeit, amely biztosítja a stabil szolgáltatás – 35!!! olyan intézmény működik a városban, amely kutatással és fejlesztéssel foglalkozik.

20130826_Mazda3Route_IMG_3807

A vallás nem meglepő módon a bizánci ortodox kereszténység azonban a szovjet hatás itt is erősen érződik. A templomokat most próbálják belülről helyreállítani, mert azokat a század első felében nem az eredeti célnak megfelelően használták, volt garázs, istálló, tároló. A gyönyörű oltárok, ikonok és freskók helyreállítása folyamatosan zajlik. Ami érdekes, hogy a templomokban szinte csak nőket látni. A faliújság képek alapján úgy tűnik, hogy a fiatalok is integrálódnak ezekbe a közösségekbe, bár gondolom itt is hasonló a trend mint más tradícionális vallások esetén… sajnos.

20130826_Mazda3Route_IMG_3789 20130826_Mazda3Route_IMG_3797 20130826_Mazda3Route_IMG_3907

Ha már autós túrán vagyunk és alapvetően autós újságírókkal, nyilván mindenki vizsgálja az utcán közlekedő gurulásra alkalmas (??) motorizált hajtású eszközöket. Arra számítottam, hogy a szovjet és későbbi orosz autógyártás remekei ellepik az utcákat és hallottam arról is, hogy a keleti részeken sok a japánból áthozott autó. Nos ez utóbbi a teljes meglepetés: jobb kormányos, európaiak számára ismeretlen formák és típusok. Ilyen például a WiLL ebből is van WiLL Vi, meg WiLL Cypha.

20130826_Mazda3Route_IMG_3806 20130826_Mazda3Route_IMG_3723 20130826_Mazda3Route_IMG_3704

A városon látszik, hogy a lakosság száma növekszik és újabb területeket építenek be. Áttelepülnek a Tura folyó másik partjára is. Új lakótelepek épülnek, amelyek egy kicsit talán már modernebbek. A Tura folyóra nagyon büszkék és a partján márvánnyal borított sétány van. A tervek között szerepel a másik part hasonló módon történő kialakítása.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visszatérve Ludmillára nagyon részletes idegenvezetést kaptunk és a végén jó tanárhoz méltóan össze is foglalta, majd magabiztosan várt, hogy van-e kérdés. Winkler kollégának volt 🙂 Megkérdezte, hogy Irving Berlin-re (Oscar díjas orosz immigráns, amerikai zeneszerző) valahol emlékeznek-e a városban. A válasz ekkor is azonnali volt: ott mellettünk van a zsinagóga ott volt kántor az édesapja.

És végül néhány kép egy albumban:

vagy itt: http://peterlazar.smugmug.com/PeterLazarCom/Mazda3Route/Day-2-Tyumen

Comments

comments

Szóljon hozzá!