Mazda3 Urban Challenge – Pom-pom lányok futama

Úgy tűnik az autós írásokat főleg férfiak olvassák, és nem meglepő módon mindenki azt kérdezte, hogy milyenek voltak a pompom lányok. Nos erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok, így nem kívánok véleményt nyilvánítani. Ezt inkább meghagyom mindenkinek. A Mazda3 Urban Challenge speciális futamának célja az volt, hogy az autóba utazó szurkolólányok, közül egy vállalja a vezetést. A csapat delegált tagjának pedig az a feladata, hogy megfelelő instrukciókkal lássa el a fiatal hölgyet az optimális fogyasztás érdekében. Erre körre sikerült szereznem gy kisérő autót és egy hozzá egy sofőrt, így menetközben is mód volt fotózni az autókat és persze a lányokat 🙂

Ha már fogyasztási verseny, akkor persze az is kérdés, hogy miként szerepeltek a lányok a vezetésben? Az összes autóra nézve 5,07-es átlaggal, ami ha figyelembe vesszük a román autó lehúzott ablakait és kilógó pom-pom-jait (ezt láthatjátok a lenti képeken), szerintem kimondottan jó érték. (Emlékezzünk, hogy a megdöntendő gyári érték az 4.9 liter / 100 km volt.) Az már csak hab a tortán, hogy a magyar autóban ez volt a legjobb fogyasztás addig a pillanatig, és később még az éjszaka folyamán is sikerült ennél rosszabbat produkálni.

Érdekesség kedvéért az értékek:

  • osztrák: 5,14 liter / 100 km
  • horvát-szerb: 4,53 liter / 100 km
  • magyar: 4,56 liter / 100 km
  • román: 6,11 liter / 100 km
  • szlovén: 5,01 liter / 100 km

 

Ha tetszenek az írások, illetve még további képeket szeretnél látni, akkor kérlek lájkold a facebook oldalamat és nézd meg a korábbi képeket is!

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: