Miért Első Emelet?

Már régóta akartam írni, de valahogy soha nem volt indító gondolat, írási indulat és nem utolsó sorban sokan vannak akik nálam jobban, szebben, érthetőbben és élvezetesebben írnak.

Annyi minden kavarog a fejemben és úgy érzem itt az idő, hogy papírra kerüljön. Az ember életében vannak események, kapcsolatok, amelyek meghatározzák, formálják, átsegítik helyzeteken vagy egyszerűen csak az fontossá válnak.

Sokan kérdezik meg tőlem, hogy miért Első Emelet? És most gondolom sokat kérdezik meg, hogy mi az összefüggés az első két bekezdés és az előbbi kérdés között.

Valójában nem sok, de mégis elég ahhoz, hogy tollat (billentyűzetet) ragadjak. Nem gondolom, hogy az Első Emelet zenéje határozta vagy éppen határozza meg az életemet, ettől függetlenül az elmúlt 2 évben újra az életem részévé vált. Tetőtéri szobában nőttem fel és az ágyam felett egy nagy poszter volt tapéta helyett, amin a srácok voltak. Ha jól emlékszem a poszter ott volt még akkor is amikor elköltöztünk (valahol kell keresnem egy fényképet). Akkor a zenekar fekete lemezeket jelentett és elsősorban/főleg Balaton parti koncerteket.

Ma sokkal többet! Nincsenek bakelit lemezek (na jó eltekintve attól a nagykupac Kis Generáció lemeztől ami mindenhol ott van :D), voltak viszont Balaton parti koncertek. Ma valamiért a 2008 májusi miskolci koncert jut eszembe, amikor a Syma után izgatottan mentünk oda… nem volt rossz koncert… utána a színpad mögött találkoztunk és hirtelen a fórumon és egyéb online médián “összekovácsolódott” csapat – sok-sok különböző arc – hirtelen megszemélyesedett. Öcsi és Gabika mindenkit megpróbált arcról felismerni… Béla szokásához híven mindekihez odaállt egy fotó erejéig, Gábor az elmaradhatatlan szélkabátban beszélgetett és mindenki Hastó Zsolti dobverőit akarta megszerezni (ha jól emlékszem Jocinak sikerült :). Szóval nagyon jó volt. Nyíregyháza kimaradt és csalódott voltam, mert a hírek arról szóltak, hogy kérdéses a jövő.. és vártunk…

Aztán jött Kelemen Tomi aki kakukktojás volt… de számomra az új hangzás és az új stílus amit hozott az nagyon tetszik. És jöttek a koncertek … május 1-én a XVII. kerületben… felcsendült a Vadkelet és nagyon zúzós volt… tetszett és amikor ott álltunk a színpad előtt akkor szinte mindenki ismert mindenkit… és akkor újra elkezdődött valami.

Azóta várjuk, hogy találkozzunk… névről ismerjük egymást… a telefonok már nem is úgy vannak tárolva a nevek, hogy EE_Valaki, hanem rendes néven és nem kell keresni… ez jó érzés. Nem biztos, hogy mindenki barát és az sem biztos, hogy tartanánk a kapcsolatot az együttes nélkül -biztos sok kapcsolat megmaradna, meg fog maradni. De annyi biztos, hogy kölcsönösen várjuk a találkozást és amit érzünk az hogy a srácok is várják a találkozást. Én ezt így szeretem és örülnék ha idén is sok koncertet csinálnánk végig együtt közösen.

Miért jött ez most ki belőlem? Nem tudom…vagy talán mégis… Jó volt vasárnap ott lenni veletek! Jól esett, hogy mindenki érdeklődött a lábamról. Jól estek a kölcsönös köszöntések! Jó volt hallani és érezni a zenét és különösen jó volt látni a 6 fős csapatot, ahogy betöltötték a színpadot. Béla a frontember, az énekes, aki vasárnap különösen humoros formában volt (csakazértiscsilla), Zsolti a fehér sapiban :), Kisszabó művészúr tánca a basszusgitárral, Gabika akiről talán leesett a teher a Emberek koncert után… Öcsi a menedzser – nem öltönyben 😛 és Kele aki megmozgatja a színpadon álló összes zenekari tagot és virtuóz módjára bánik a gitárral…

És végül nagyon büszke vagyok rátok rajongók, akik ott vagytok mindenhol. Segítetek mindenkinek szinte mindenben. Legyen az zenétő független feladat, szállás vagy koncertre utazás és akik nagyban hozzájárultatok a Mentős GPS gyűjtéshez. Köszönöm, hogy ismerhetlek titeket!

 

Comments

comments

1 comment for “Miért Első Emelet?

Szóljon hozzá!