Montázs Art Cafe születésnap Bolba Évával és a JAZZterlánccal és a PartyGroove zenekarral

Az elmúlt egy évben sok koncertet hangosítottam és  egyre többet tanultam a fényekről és a színpad kialakításról. A Montázs Art Cafe egy olyan hely, ahol sok embert szeretnénk látni… látni, hogy sokan leülnek, isznak egy kávé, esznek egy finom süteményt vagy egy fagyit és jól érzik magukat. Együtt vannak, beszélgetnek. Az elmúlt egy évben arra is rá kellett jönnünk, hogy nincs olyan program ami mindenkinek szól. Izgalmas feladat, sőt kihívás kitalálni, hogy mivel lehet az embereket megszólítani, mivel lehet becsalogatni vagy egyszerűen csak szórakoztatni.

Akik ismernek tudják, hogy nagyon érdekel a közösségi média hatása és kíváncsi vagyok a lehetőségeire és használhatóságára. Egyértelműen látszik, hogy ez a technológia óriási lehetőségeket rejt, és habár az emberi kapcsolatok ápolásának támogatására is jól használható, azért óriási veszélyei is vannak, hiszen könnyen elfelejthetjük, milyen szemtől szemben leülni és élvezni egymás társaságát…”online” módon és nem időcsúsztatással.

A Montázsban szerettünk volna és továbbra is szeretnénk egy olyan helyet teremteni, ahol a fellépő vagy kiállító művészek azt érzik, hogy – nyilván a lehetőséghez mérten – a legjobb technikát, hátteret és támogatást kapják meg. Azt gondolom és a visszajelzések alapján egyre jobban megerősítenek benne, hogy ez így is van. Marczell Miklós – az Első Emelet, Rapülők, Omega és számos zenés produkció “fényfelelőse” – nagyon sokat segített nekem kitalálni és megvalósítani az elképzeléseket. Micu! Nagyon köszönöm itt is, és továbbra is számítok a véleményedre!!! Ha már a köszöneteknél járunk; Hídvégi Dénes és a Beklaar csapata is sokat tett hozzá az elmúlt egy év rendezvényeihez, mivel a legtöbbször tőlük béreltük a technikát és mind árban, mind hozzáállásban próbálták támogatni a kicsi, induló, javarészt adományokból élő keresztény kávézó erőfeszítéseit.

És végül, de nem utolsó sorban a zenészek. Sokan visszajárnak hozzánk. Nagyjából egyidőben lehet a születésnap szervezése és Bolba Évi telefonhívása. Évi egy új produkciót indított Bolba Éva és a JAZZterlánc néven. Gyerekekhez szeretnék közelebb hozni a zenét. Az énekhang, a gitár és a harsona kombinációja érdekes és játékos programot varázsolt a kávézó teraszára, ahol a megnyitó óta ez volt az első valódi produkció. Jó volt látni, ahogy a környékről sorra érkeztek a szülők gyerekekkel. Olyan családok, akik hétközben is megfordulnak itt, esznek egy fagyit, isznak egy kávét vagy limonádét. A gyerekek élvezték a zenét és nagyon tetszett nekik, amikor ábrákat vetítettünk a padlóra, forgattuk és mozgattuk őket. A 45 perces program pillanatok alatt ért véget és én örömmel láttam, hogy Évi újra a Montázs színpadán állt. Az pedig bizonyossá vált, hogy a gyerekeknek érdemes zenés programot szervezni, nagyon jó közönséget alkottak. Néhány kép a koncertről:

Bár a képek élnek és szinte zenélnek itt egy videó is:

A PartyGroove zenekar a szívemhez nőtt. Jermann Gábor barátommal több mint 20 éve ismerjük egymást és számos közös zenei produkcióban vettünk részt. Ő jellemzően a gitár és a mikrofon mögött, én néha a hang- vagy fénykeverő, néha valamelyik kamera kezelőjeként. Gábor nagy támogatója a kávézónak, szereti a helyet, kedveli a zenét és sokszor zenélt már különböző formációkban a színpadunkon. Németh Patrícia is már harmadik alkalommal járt nálunk, ráadásul a PartyGroove zenekart idén többször volt alkalmam fotózni a Jazzy Pubban. Amikor először hallottam őket, éreztem, hogy ezt a bandát szeretném a Montázs színpadán látni. A születésnap jó alkalom volt arra, hogy utcabál hangulatot teremtsünk és ezzel elérjük a környék lakóit. A kávézó előtt az utcát is megvilágítottuk és abban bíztunk, hogy a hang, a látvány és a táncoló emberek behívogatják az sétálókat is. Ez július végén sikerült! A nyitás óta először sikerült olyan rendezvényt összehozni, ahol táncoltak a vendégek!

Nézzétek meg a képeket és figyeljétek a Montázs programjait, de leginkább látogassátok meg a helyet és beszélgessetek valakivel, aki fontos nektek!

És ha már eddig eljutottatok, akkor lájkoljátok a Montázs facebook oldalát.

Legyetek ott a következő koncerten, de addig is nézzétek meg ezt a rövid videó montázst 🙂

Comments

comments

Szóljon hozzá!