Viadal SE sítábor 2015 – szezonkezdés

Idén is Ausztriában síelünk, idén is a Viadal SE-vel és idén is készült egy videó, ami most csak rövid, nevezzük ízelítőnek… Olvassátok el az írást és nézzétek meg a videót az írás végén.

Azt hiszem a síelés szerelméről már sokszor írtam, de újra és újra előjön, hogy miért szeretem ezt a sportot. Valóban jó a kérdés, amikor megérkezünk Ausztriába és nincs hó, pontosabban van, de csak gyártott hó és csak a pályán és néhol még a föld is kilátszik… Valóban jó a kérdés, amikor -8, -10 fok van (de riogatnak -16-al is!) és fúj a szél, a napot ritkán vagy egyáltalán nem látjuk. Valóban jó a kérdés, amikor aztán éjjel lehullik 10 centi friss hó és délutánra kupacok vannak a pályán, a kupacok között pedig jól döngölt hóágyúval gyártott jég, mert a 10 centi még mindig szinte semmire nem elég.

Valóban jó kérdés, de a választ nem a körülményekben kell keresni. Síelni jó, mert kikapcsol – igen!, nem szabad foglalkozni a körülményekkel, mert a síeléshez kell a hideg és a hó… persze mindenki szereti a nem túl hideg, de napsütéses órákat, mégis szükség van kemény télre, hogy legyenek megfelelő pályák. Síelni jó, mert a túlélésről szól! Ez ellentmondás? Hát lehet úgy is nézni, de valójában nem így van. Olyan mozgás, amelyhez a testünk minden részét használni kell és koncentrálni, figyelni. Tudásszintől függetlenül, mindenkinek a saját maximumát kell nyújtani, mert különben eleshet és sérülhet… rosszabb esetben másokat is összetörhet.

És mindez együtt teszi a legizgalmasabb és legkikapcsolóbb sporttá… nincs idő gondolkozni, e-maileket nézegetni, elkalandozni. Ahogy általam nagyon tisztelt Hellner Péter bácsi elmondja, szinte minden táborban, nincs hülye hegy/lejtő, hiszen az ott van régóta és nem változik, nincs hülye síléc, mert a síléc olyan amilyen, én választottam magamnak, így az egyetlen valódi változó az ember, a síző. Ha ott vagyok fejben akkor megcsinálom, fejlődök, egyre jobban megy, lehet a lécet emelni… és így valóban folyamatos kihívás. Az eredmény egyértelmű: kiszellőztetett agy, elfáradt test, otthon hagyott problémák és gondolatok…. ja és este biztosan beesel az ágyba… ha nem így van, akkor valamit elrontottál!

Hellner Péter

Hellner Péter

Íme a videó, ízelítőnek – ha tetszik, akkor érdemes lájkolni, mert az nekem visszajelzés, tőletek 🙂

Comments

comments

Szóljon hozzá!

%d bloggers like this: